Εύδοξος – Δηλώσεις Συγγραμμάτων Εαρινού Εξαμήνου

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

Διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία από τα Α.Ε.Ι. και τις Α.Ε.Α., συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική.

Διανομή

Για τη διαδικασία διανομής συγγραμμάτων έχει εκδοθεί η  ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 44726/Ζ1/09.04.2020 (ΦΕΚ Β’ 1271).

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 ορίζεται πως «Η διαδικασία της κατ’ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων άρχεται της επομένης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων επιλογής διδακτικών συγγραμμάτων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» και ολοκληρώνεται το αργότερο έως 15 Ιουνίου 2020

Επιστροφές

Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές συγγραμμάτων, κατόπιν επικοινωνίας με την υπηρεσία «Εύδοξος», οι φοιτητές που έχουν μόνο ένα σύγγραμμα σε εκκρεμότητα μπορούν κανονικά να δηλώνουν τα συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου.

Είναι χρήσιμο ακόμη να γνωρίζετε τα παρακάτω:

  1. Η δήλωση μαθημάτων είναι ανεξάρτητη της δήλωσής συγγραμμάτων.
  2. Αν υπάρχουν φοιτητές/τρίες που υποχρεούνται να επιστρέψουν βιβλία, θα μπορέσουν να τα παραδώσουν στη Βιβλιοθήκη όταν αυτή ανοίξει.
  3. Θα υπάρξει μέριμνα, ώστε να μπορέσει να γίνει κανονικά η δήλωση των απαραίτητων συγγραμμάτων, παρά την όποια υποχρέωση.
  4. Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή, οι φοιτητές/τριές που χρωστούν μόνο ένα βιβλίο μπορούν να κάνουν ανεμπόδιστα τη δήλωση συγγραμμάτων, όταν αυτή ξεκινήσει.
  5. Οι φοιτητές/τρίες σε αυτή τη φάση έχουν τη μόνη υποχρέωση να φυλάσσουν σε άριστη κατάσταση τα συγγράμματα, ώστε να τα επιστρέψουν μόλις είναι δυνατή η επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης
Total Page Visits: 1013 - Today Page Visits: 1