Υπηρεσία VPN – ΜΟΝΟ για ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΕΤΠ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος σε συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής διαθέτει, σύστημα πρόσβασης στα Ηλεκτρονικά Περιοδικά, μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN πρωτοκόλλου pptp).
Με τη χρήση αυτής της υπηρεσίας καθίσταται δυνατή η πλήρης πρόσβαση στα Ηλεκτρονικά Περιοδικά σε οικιακές συνδέσεις Internet (A-DSL). Ο υπολογιστής του χρήστη αποκτά διεύθυνση IP που προέρχεται από το δικτύο του ΤΕΙ. Για όσο χρόνο η σύνδεση παραμείνει ενεργή όλη η δικτυακή κίνηση του χρήστη διέρχεται μέσα από το νέο κανάλι. Τα δεδομένα που διακινούνται κρυπτογραφούνται

Η υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) απευθύνεται στα μέλη ΕΠ, ΔΠ και ΕΤΠ του Ιδρύματος.

Παράλληλα η υπηρεσία πρόσβασης μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου (Virtual Private NetworksVPN) προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του ΤΕΙ  που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω τρίτων δικτύων να αποκτήσουν πρόσβαση με ασφαλή τρόπο στο δίκτυο του ιδρύματος και στις υπηρεσίες του.

Τεχνική Υποστήριξη Υπηρεσίας VPN

Για την χρήση της υπηρεσίας και την δημιουργία λογαριασμού οι χρήστες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην Πάτρα της Βιβλιοθήκης  Αιγίου και της Βιβλιοθήκης  Πύργου μπορούν να να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχείρισης του συστήματος VPN  στο email: ή στο τηλέφωνο 2610 369119.

Για την χρήση της υπηρεσίας και την δημιουργία λογαριασμού οι χρήστες της  Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου, Βιβλιοθήκης Αντιρρίου και Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας μπορούν να επικοινωνήσουν  με τον υπεύθυνο διαχείρισης του συστήματος VPN  στο email: ή στο τηλέφωνο 26310 58284.

 

Total Page Visits: 1177 - Today Page Visits: 1