Ενημέρωση για την λειτουργία Βιβλιοθήκης στο Κουκούλι και των παραρτημάτων αυτής (Αίγιο και Μεσολόγγι) από την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33457 «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από 1 Ιουνίου 2020 έως και τη λήξη του σχολικού, εκπαιδευτικού και ακαδημαϊκού έτους 2019-2020» και της σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης της ΒΚΠ προς την Εφορεία της ΒΚΠ και τις Πρυτανικές Αρχές η παροχή των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης στο Κουκούλι και των παραρτημάτων αυτής (Αιγίο και Μεσολόγγι) από την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, τροποποιείται ως ακολούθως:

Επιτόπιες υπηρεσίες

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού

Το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού διαμορφώνεται από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Χρήση

Το ειδικό καθεστώς λειτουργίας της Βιβλιοθήκης λόγω COVID-19 προβλέπει το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και μόνο για την κυκλοφορία (δανεισμός και επιστροφή) πληροφοριακού υλικού κατόπιν αιτήματος.

Δεν επιτρέπεται η παραμονή των χρηστών και η χρήση του αναγνωστηρίου, παρά μόνο η επίσκεψή τους ως τον χώρο εισόδου για τον δανεισμό ή την επιστροφή υλικού.

Δανεισμός

Για να μπορέσετε να δανειστείτε βιβλία στο ειδικό καθεστώς λειτουργίας της Βιβλιοθήκης λόγω COVID-19 χρειάζεται να έχετε κάνει από νωρίτερα την αναζήτηση των βιβλίων που επιθυμείτε μέσω του καταλόγου μας «Mitos» , ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση και να ζητήσετε την κράτησή τους στο όνομά σας είτε στα τηλεφώνα επικοινωνίας του κάθε παραρτήματος, είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας της βιβλιοθήκης .

Αφού ειδοποιηθείτε από το προσωπικό μας, τότε θα μπορέσετε να προσέλθετε στη Βιβλιοθήκη και να τα παραλάβετε.

Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό.

Εάν ένα βιβλίο έχει επιστραφεί μετά το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης, τότε δανείζεται εφόσον έχουν περάσει 72 ώρες από την ημερομηνία επιστροφής.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα ενημερωθείτε από το προσωπικό μας.

Επιστροφές βιβλίων

Για επιστροφές βιβλίων μπορείτε να προσέρχεστε στη Βιβλιοθήκη στο τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση  από τις 4 Μαρτίου και ύστερα που η Βιβλιοθήκη βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας για το κοινό, όλα τα δανεισμένα βιβλία που έληγαν εντός αυτού του διαστήματος έχουν ανανεωθεί και μπορούν να επιστραφούν ως τις 30 Ιουνίου 2020.

Διανομή-Επιστροφές συγγραμμάτων «Ευδόξου»

Σε ό,τι αφορά τη διανομή και τις επιστροφές συγγραμμάτων από την υπηρεσία «Εύδοξος», οι φοιτητές  θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη (Πάτρα) ή   στα τηλέφωνα επικοινωνίας κάθε παραρτήματος  πριν προσέλθουν στη Βιβλιοθήκη για την παραλαβή ή την παράδοσή τους.

Κατάθεση εργασιών στο Ιδρυματικό Αποθετήριο “Αθηνά”

Η κατάθεση των πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών θα γίνεται στη βιβλιοθήκη καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι σπουδαστές θα καταθέτουν το cd συμπληρώνοντας τη δήλωση κατάθεσης και εφόσον έχουν περάσει 72 ώρες, η Βιβλιοθήκη θα ελέγχει το αρχείο και θα ενημερώνει υπηρεσιακά τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Αν προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα, η Βιβλιοθήκη θα επικοινωνεί με τους σπουδαστές.

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη μέσω της σχετικής φόρμας ή στα τηλεφώνα επικοινωνίας του κάθε παραρτήματος.

Οδηγίες προς το κοινό

  • Ζητούμε από τα μέλη μας να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής ή ψηφιακά υποστηριζόμενης επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
  • Ζητούμε από τα μέλη μας κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ και να ακολουθούν τις συστάσεις του προσωπικού.
  • Ζητούμε από τα μέλη μας να εισέρχονται από τη δεξιά πόρτα (τέταρτη στη σειρά), να εξέρχονται από την αριστερή (πρώτη στη σειρά) και να ακολουθούν τη σήμανση στο δάπεδο για να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις.
  • Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου της επικολλάται έντυπο ενημέρωσης.
  • Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση για οποιοδήποτε από τους παραπάνω κανόνες για οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε αιτιολογία.

Εξ αποστάσεως υπηρεσίες

Όπως και κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας για το κοινό οι εξ αποστάσεως υπηρεσίες παραμένουν ενεργές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΒΚΠ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Total Page Visits: 1174 - Today Page Visits: 2